DGR 2017

           The Distinguished Gentelman´s Ride   Praha 24.9.2017

 

Celý týden všichni vyhrožovali, že neděle proprší. Ještě v sobotu večer bylo krásně, sucho a tak si Michal (emeritní ředitel a maskot půldecek ) připravoval stroj za pomoci dalších dvou Michalů.

image

Probuzení do nedělního rána, však napovědělo, že dnešní projížďka gentlemanů bude za mokra. I tak jsme se všichni sešli ve správný čas na správném místě. Po společné ranní kávě a snídani jsme se rozhodli, že je na čase jít do gala.

Z "Karláku" jsme vyrazili až po rychlém vyřešení a opravě lehkého zádrhelu jedné z motorek. Ostatní mezitím počkali u otevřené brány.

Někteří seděli na motocyklu poprvé v životě.

Nakonec přijeli i ti, co opravovali.

Včetně problémového stroje s jeho řidičem ( ředitelem půldecek ).

Cestou na místo srazu ještě náš maskot ztratil RZ na své pětsetpadesátce. Ale naše Janka na čtyřproudé magistrále obětovala vše, zastavila snad i dopravu a doběhla pro ní. S grácií sobě vlastní ji schovala a pokračovala na místo určení. ( takže 550 ku již zde s RZ neuvidíte )

V Klasick Wheels už bylo vše přichystáno na příjezdy gentlemanů a jejich sličných "lejdýs". Dali jsme si výbornou kávičku na zahřátí, něco málo k jídlu a okoukli další stroje.

image

A pak udělali  společnou fotku před photowallem (foto zdí).

image

Vzhledem ke špatnému počasí se trošku změnil plán a časový harmonogram. Takže kolem 11 dopoledne proběhlo vyhlášení nejlepších sběračů financí na dobrou věc. My, jako team Půldecky, jsme díky vám, našim sponzorům, vybrali 460$ !!!

image

A byli na prvním místě v teamech !!!!!

Ale i naši jednotlivci se umístili. Michal na 7. místě a Janka na místě 11.

image

Na fotce přebíráme dárek, jako poděkování od sponzorů, za výběr peněz na mužské zdraví. Po rozdání darů proběhla rozprava, ve které bylo sděleno pozměnění trasy a vysvětlen systém, jakým by se mělo jet.

Někteří stihli rychlé cígo a pak už všichni začali hromadně startovat stroje a řadit se na start spanilé jízdy.

 

image

 

V koloně jsme dojeli dolů na Václavské náměstí. Poslední dojela naše Jawa 550, která se nemohla se silnými stroji srovnávat. Za ní  přijela už jen oktávka Policie ČR, která uzavírala trať. Na níže uvedené fotce vlevo Jawa 550 bez RZ ve snaze nebýt poslední.

image

 

 Zde jsme zaparkovali stroje na pěší zóně.

image

Samozřejmě se svolením PČR a Hl. M. Prahy a šli se nechat hromadně vyfotit (za foto mnohokrát děkujeme motorkari.cz).

Pak jsme jeli kvůli nepřízni počasí nejkratší možnou trasou zpět na místo startu.

A zde vidíte Maskota na půldecce ve snaze odjet první, aby se mohl cestou "propadat" na poslední příčky ( opět bez RZ ).

Bohužel cestou jedno z půldeckových vozidel začalo Filipovi stávkovat.

Tak jsme využili safety caru a Simsona odvezli zpět na Karlák v dodávce.

image

Akce se celkově velmi povedla a všichni jsme si jí užili. Ještě jednou děkuji mnohokrát všem, kteří přispěli na mužské zdraví ( pro ty co nevědí - vybrané finance slouží na výzkum léčby rakoviny prostaty ), ať už příspěvkem na team, a nebo na jednotlivce. V neposlední řadě chci moc poděkovat všem, kteří se zúčastnili pod hlavičkou Půldecek.

A i za uplakaného počasí jediné slzy, které nás potkaly byly slzy smíchu.

Ale jak dnes zaznělo, když nás nezastavili ani komunisti, tak dešti se to nepovede. A snad poslední poděkování patří Martinovi, který zvládal nakopávat celý den všechny 3 Monkey.

Bohužel já po úrazu zatím nejsem schopen tento úkon provést. Díky všem a snad za rok, možná s velkým překvapením  

pa za 1/2decky MV